Továbbfejlesztett kereshetőség a DJ Börzén

Rég öntöttük már bejegyzés formájába a DJ Börzén történt fejlesztéseket, így ezt a hiányt most pótoljuk, mivel több ponton is fejlesztettünk az oldalon.

A DJ Börze alapvető értéke, hogy tematizáltan lehet keresni a releváns hirdetések között. Ez jó a keresőknek, mivel könnyen megtalálják azokat az eladó termékeket, amik őket érdeklik, illetve jó az eladóknak is, mivel könnyen eljut a hirdetésük a releváns célcsoporthoz. A kereshetőséget szerettük volna tovább növelni, így a következő fejlesztéseket eszközöltük.

Márka bevezetése

Bár a hirdetésekben eddig is megjelent szöveges módon, hogy mi az adott eszköz márkája, de ez eddig nem volt kereshető. Pár hónapja bevezettük a hirdetés feladásánál a márka paramétert, így már rögtön a fejlesztés után a hirdetések többsége kereshető márka szerint. Mostantól viszont csak márka megadásával lehet hirdetést feladni, így hamarosan elérjük, hogy az összes hirdetés kereshető márka szerint.

Kategóriák módosítása

A kategóriákat két okból módosítottuk. Egyrészt bizonyos kategóriákban szerepeltettünk márkákat, viszont a márka bevezetésével a márkára épített kategóriák már nem relevánsak. Másrészt a mostani kategóriák rendszerét sok-sok évvel ezelőtt határoztuk meg és szükség volt az idő előrehaladtával egy kisebb finomhangolásra. Kereshetőség szempontjából a kategória alapú navigáció továbbra is elérhető, ahol a struktúra is letisztultabb lett.

Egyszerű keresés

A főoldalon található meg az egyszerű keresés funkció, ahol márkára és/vagy kategóriára tudunk keresni. Példaként egyszerűen ki tudjuk listázni az összes Pioneer terméket, de ki tudjuk listázni az összes DJ keverőt, viszont ha szeretnénk, akkor csak a Pioneer DJ keverőket listázzuk ki. Az egyszerű keresésssel könnyen és gyorsan elérhetők a márkára és/vagy kategóriára szűrt találatok.

Részletes keresés

A részletes keresés korábbiakban is elérhető volt, ahol kategóriára, megyére, árra és kulcsszóra lehetett szűrni. A márka bevezetésével a részletes keresőben is elhelyeztük a márka szűrést, így a legspecifikusabb kereséseket is meg lehet valósítani.

Prémium felhasználó - Szolgáltatások kategória

A Prémium felhasználónak több előnye van az Alap felhasználóhoz képest, az egyik ilyen előny a Bérlés kategóriában történő hirdetés. Az elmúlt időszakban letisztult az a kép, hogy legtöbben nem kizárólag Bérlési szolgáltatást szeretnének hirdetni, hanem egyéb szolgáltatást is, így egységesen létrehoztuk a Szolgáltatások kategóriát, amiben megtalálhatóak a releváns alkategóriák.

Összegezve tehát a márka bevezetése segíti a hirdetések kereshetőségét, illetve a számunkra releváns találatokat elő tudjuk állítani a kategóriákban történő kereséssel, az egyszerű kereséssel és a részletes kereséssel.