Fórum

Hangsugárzók / hangszórók

Köszönöm!

JANI!
Írj a kapcsolat fül alatt levő bejelentő mezőbe a oldal szerkesztőjének! Biztosan segítenek!

Üdv mindenkinek. Tudom, hogy ez nem hibabejelenző fórum, de valaki legyen kedves segíteni! Megváltozott az email címem, meg szeretném változtatni az "adataim módosítása" lehetőségnél. Hiába írom be az újat, mentem, és a régi mard meg mégis.

Nem feltétlen kell világítani az izzónak, a szerepe az, ha nagyobb feszültség jutna a magas hangszóró tekercsére mint ami megengedett akkor az izzón mint soros ellenálláson szintén feszültség esik. Minél nagyobb a feszültség értéke az izzó annál nagyobb ellenállást fog képezni a körben - mivel az izzószál hideg és meleg ellenállása között (akár több) 10-szeres nagyságrendű különbség van - így ez "véd" a nem kívánt túlfeszültség ellen.

Gabor266!
Az hangváltóban levő izzó csak a magas védelmére van! Ha a 15" hangszórók mentek ki, akkor vagy túlterhelted őket, vagy ami inkább hamarabb meglehet, hogy torz jel verte őket agyon. A magast pedig megvédte az izzó, illetve a váltó.

sziasztok nekem van egy pár premiere elvileg 900w ládáim amiben van egy be 2 db 15" hangszoró meg egy magas.kiment benne a kettő 15"mély hangszorok hát van benne ilyen védelem rendszer is nekem asztmonták hogy van benne egy égő ami kiszokot menni nagy terhelésnél hogy ne menjeneki a hangszorok!!elvileg annak az égönek nagy terhelésnél világitani kell? mert a másikbansem világit ha megterhelem tudnátok nekem segiteni hogy müködik ez?válaszotokat elöre is köszönöm.

Egyébként BSOUND jól mondja, szóval én a helyedben valami középkategóriás hangszórót vennék bele, vagy eladnám és vennék új hangfalat.

Nagyon jó a beyma is, de az RCF fel ettől függetlenül nem nagyon lehet egy napon említeni. Neodínium mágnessel szereltek ami iszonyat erős, és emellett nagyon könnyű. A hangminőségről meg kár is beszélnem. Bár az RCF magasaknak nagyon éles a hangjuk, ez engem már zavar. A beymát dícsérik, mert még megfizethető, de tipikusan Reflex hangfalakba építik be, szóval már manapság nem számít egy nagy csúcsteknikának.

40 max,RCF jobb pl mint egy Eminence? vagy egy Beyma? Beyma szórókat dicséri nagyon egy ismerősöm..

Figyu ha leírnád, mennyi zsetont szánsz rá akkor könnyebben tudnánk mondani valamit. Ha darabonként nem szánsz rá 30 ezret akkor nagyon érzékenyet nem kapsz. Ha van rápénz akkor, meg RCF efet is vehetsz.

tapasztalatotok érdekelne,12" (Mély)szórók közül,melyik a megbízható és érzékeny,illetve a hangja is megfelelt?

Azt tudom sajnos

Nem, azzal kezdted hogy mélyközepet akarsz cserélni!
Előre borítékolható hogy az anyagi, és időbeli ráfordításod soha nem fog megtérülni!

csináltattam bele hangváltót,mivel csak 1 kondi volt benne...
8 ezer ft volt a magasokhoz a hangváltó,nem hinném hogy ez olcsó megoldás:) az olcsó ha egy kondit hagyok benne:) kapott ring magasokat,erre gondoltál?

A cseréltem benne ezt-azt, nem piszkálás?
Ha eladásra megy akkor a legolcsób megoldás kell, vagy marad az eredeti.
Mintha azzzal kezdted volna hogy otthonra kell, rosszul emlékszem?

BSOUND,hangfalak nem lettek piszkálva!:))
És nem is lesznek fúrva faragva,azért vásároltam meg,mert beszámoltak 2 hiányos hangfalpárt,csak azért vettem hogy rendbe tegyem,majd eladjam.
3 utas Garry vagy reflex mega lesz szerintem,majd látom mennyi pénz jön össze rá,reflexem volt már de a régebbi amiben a közép driveres és birad magas volt benne

Igen kb, annyi esélye van mint tűt a szénakazalban megtalálni, döglött ügy!
Mikor kiderült hogy nem tetszik a motyó, akkor kellett volna gyorsan eladni, nem pedig fúrni faragni.
Akkor még minimális buktával lehetett volna kiszállni belőle, és jobbat venni!

Gergő5!
Ha Frici készítette a váltót, akkor ok! Az rendben kell hogy legyen!
Van esélye, hogy találj bele való hsz-t, csak nehéz így ajánlani. Én a leírtak miatt nem is teszem.

sziasztok köszi a hozászolásotokat sokat segitetetek:))

Sanyi,a ringhez csináltattam direkt hangváltót,frici csinálta,frankó lett,még pluszba bele került egy állítható kerámia huzalellenállás ,18dB/okt. 4000Hz vágási frekvenciával lett készítve!
gondolkoztam azon is amit írtál,de attól függetlenül szólhat még másik szóró is szépen ebben a dobozban:) csak nem tudom,milyen szórókban gondolkozzak,ami érzékeny és szépen is szól,olyan kellene ami szinte hifi minőségben szól,ha van ilyen...

Gabor,szerintem a kettő kb 8 ,de ez csak kb -ra írtam

http://www.zenebutikgyor.hu/component/virtuemart/details/9489/
Voltak Fs hangfalajaim és nagyon megvoltam velük elégedve. Nem rég a Kocsis Tibi koncertjére is kölcsön kellett adnom mert az Ev k nagyon rosszul szóltak. Azért annyira ez sem olcsó, de ugyanez eminenceben egy tízessel drágább. Lemezkosarast én nem javíttatnám meg, nekem volt olyan, hogy házibuliban lehűlt a levegő és, magáról elkezdett beleütni a csévetest a mágnesbe.
http://neuton.hu/index.php?op=details&wid=3741
Amúgy meg nem tudom mi lenne a jó megoldás, mert a dobozod, és a hangváltód is elvileg a daphoz passzol úgymond, ha egyáltalán passzol.

szia küldenél egy linket hogy nézki? a hangszoro amit irtál meg milyen árban van az.elöre is kszi a válaszod:)

Azért mérlegeld, hogy érdemes e megjavítani? Lemezkosarast én is pont egy cpa 800 al vágtam gallyra, lehet nem véletlen. Súrolt rendesen, de a szélét odaütöttem a földhöz párszor és a helyére húzódott. Persze a megfelelő oldalt kell kicsit megütni. A helyedben vennék helyette fs audio alu öntvény hangszórót bele és kész, jó az.

hát elégé éget szagavan sajnos kénne nekem egy jó hagszoro javitó aki ténleg minöségbe dolgozik meg persze nem olyan drágán.

szia hát surol is meg megiséget sajnos.

Mi a baja? Megégett vagy súrol?

szia gergő én ózdon lakom.szerinted menyibe lene van 2db lemezkosaras 15"hangszorom tekercselni kénne van egy castone 800 végfok odavágot neki alaposan sajnos de a másik meg jó a másik ládám.

Gergő5!
Szia! A ring magassal vigyázni kell, mert igen hamar haza lehet vágni, ha a hangváltó nem igazodik hozzá pontosan!
A ládához való hangszóró ajánlás meg igen nehéz dolog! Mivel ez pont fordított dolog, tehát a hangszóróhoz készül a láda. Szóval ez így szubjektív dolog lesz (már egyszer ezt leírtam), hogy neked melyik hangszóró fog "szépen" szólni az adott ládában. Ha szakmailag precíz akar lenni az ember, akkor azt mondom, hogy nem lesz jó hangképed más hangszóróval (lehet hogy a gyárival sem volt az). Ha meg nem akar az ember precíz lenni, akkor tök mindegy mit teszel bele..... próbálgatással és meghallgatással lehetne így hangszórót választani.

driver cserélve lett benne,egy ring magasra,nem tudom milyen,de hasonlít a porkláb ringre
hangváltó sem volt benne,azt is csináltatni kellett bele..csak egy kondi volt a magason
DAP PRO MC 15 erre keress rá